dijous, 4 de juny del 2009

Un dia important

Avui el dia hauria de ser un recordatori per a tots d'una desgràcia que veiem massa sovint: avui és el dia de les Nacions Unides per als nens víctimes innocents d'agressions. Suposo que amb tants i tants dies amb títol, els que més celebrem són els que impliquen comprar regals (digueu-ne dia de la mare o dia del pare). En canvi, aquestes dates que ens haurien de fer reflexionar una mica més sobre el que passa al nostre voltant i avergonyir-nos una mica de la maldat humana, passen desapercebudes.

Per ser sincers, tampoc no sé com solucionar aquest problema. No sé pas què podem fer cadascun de nosaltres per millorar la situació, però em consola pensar que com a mínim dedico uns minuts del dia a pensar què podria fer i com podria ajudar.

Suposo que és per no sentir-nos tan culpables que avui també és el dia del formatge, del pastís de salsa de poma i de la vella criada (una altra cosa que no entenc en absolut: no sé qui ho va suggerir ni què commemora, exactament). Per als qui estimen els animals, també és el dia d'abraçar el gat.