diumenge, 21 de juny del 2009

Estiu!

Avui gairebé tots celebrem el mateix: que comença l'estiu. No us fa sentir bé pensar que la meitat del món comença l'hivern? Que en sóc, de cruel. Els pares celebren el seu dia, sembla que de moment tot sembla normal. Ara, però, és quan la situació comença a animar-se: és el dia del reconeixement de la generació del baby-boom. Es vol commemorar la seva contribució als àmbits de l'economia, la medicina, el dret...

Avui també se celebra el dia de la conscienciació de la família, el dia de l'humanisme, el dia d'anar a patinar, i el dia de l'avís de cucuts. Sí: si avui sentiu cucuts, l'estiu serà plujós. Si més no, això diuen :)

Les curiositats són que avui els wiccans fan festa grossa per celebrar el midsummer, el solstici d'estiu. Els wiccans són els seguidors de la wicca, una religió pagana (en diuen així, de debò) que es va fer popular com un renaixement de l'antiga bruixeria. Ben singular.

La segona curiositat és que avui és el dia de l'Anne i la Samantha. I no, no en tinc ni idea de qui són. L'única Samantha, així, a seques, de qui he sentit parlar és una nena que fa uns 25 o 30 anys va escriure una carta al secretari general del partit comunista de Rússia durant la guerra freda. El senyor li va respondre personalment i la va convidar a visitar Rússia. La Samantha va ser embaixadora de bona voluntat i va morir en un accident d'avió, em penso que no tenia ni 15 anys, pobreta. No em demaneu més perquè el meu coneixement s'acaba aquí.