dissabte, 27 de juny del 2009

Avui

Hem fet tard! Avui és el dia per decidir casar-se :) Ja fa un any i mig que ens vam casar, però em penso que tal com ens prenem les coses el John i jo, si haguéssim sabut que el 27 de juny és el dia per prendre la decisió, alguna cosa hauria passat :)

Avui també és el dia nacional de les proves del virus HIV, de les ulleres de sol, el gran dia de les acampades al jardí, dels columnistes i el dia del Paul Bunyan. I qui és aquest? Doncs no existeix.

El folklore nordamericà ens diu que el Paul Bunyan era un llenyataire gegant que vivia amb un bou blau, el Babe, i junts viatjaven pel país. Tothom coneixia les seves fites com a llenyataire. Ens expliquen que va ser ell qui va crear l'ofici de llenyataire als Estats Units, que va crear els grans llacs per donar-li aigua al Babe, que va netejar els estats de Dakota del Nord i Dakota del Sud perquè s'hi pogués conrear, que va entrenar formigues perquè fessin de llenyataires (les formigues fusteres, evidentment) i que les petjades gegants del Babe van crear els 10.000 llacs de Minnessota. Déu n'hi do, eh?

Sembla ser que van ser els canadencs francesos els que van originar la història del Paul Bunyan durant una rebel·lió l'any 1837 (quin cop a l'orgull nacional!). De seguida ens aclareixen, però, que tot i que es va crear al Canadà, de seguida es va convertir en una gran llegenda nordamericana. Moltes de les històries sobre el Pau Bunyan es van originar a la indústria fustera i es van anar transmetent de paraula fins que es van començar a posar per escrit a principis del segle XX. El que no sé és per què el seu dia se celebra el 27 de juny.

Com la majoria de llegendes nordamericanes, el Walt Disney en va fer la seva versió: