divendres, 19 de juny del 2009

A passejar

World sauntering day. Sauntering vol dir passejar, però sense presses ni destinació. És una més de les celebracions que acompanyen el Juneteenth, però d'aquesta n'he esbrinat més coses. El dia el va crear en els anys 70 un tal W. T. Rabe a Mackinac Island, Michigan. Era director de relacions públiques d'un hotel a la illa i era molt conegut pels seus muntatges publicitaris. Suposo que per fer una mica de propaganda de l'hotel i de la localització, en devia vendre les passejades com un dels seus atractius.

A més, avui és una de les dates americanes complicades: el divendres abans del dia del pare se celebra el dia dels pares que treballen a casa per conciliar la vida laboral i la familiar. Quan dic pares no em refereixo a mares i pares, no. Em refereixo a fathers, ells. S'hauria de buscar la manera que tant pares com mares poguessin passar més temps amb els seus fills. Aquí als Estats Units hi ha força gent que treballa des de casa, i si es treballa fora de casa, habitualment cap a les cinc de la tarda ja han tornat. Sí que les jornades laborals comencen molt d'hora i després se'n van a dormir quan nosaltres sopem, però tot i això em sembla un horari més humà que el de la majoria de països europeus.

Per si de cas tot això és molt avorrit, i tenim esperit de manifestants, també és el dia de "la guerra és un infern". Déu n'hi do, avui.