dijous, 4 de juny del 2009

La segona emmena

La segona emmena a la Constitució dels Estats Units és el dret a la possessió d'armes. A mi m'esgarrifa la quantitat d'armes que corren per aquest país i les conseqüències que comporta. No diré que els Estats Units són l'únic país del món on hi ha tirotejos pels carrers i es cometen assassinats amb les armes que es tenen a casa, però sí que penso que la freqüència d'aquests casos es podria reduir amb una altra manera de pensar.

Ara, per acabar-ho d'adobar, un mossèn de Kentucky ha convidat els feligresos a anar a missa amb les armes que puguin tenir per celebrar el quatre de juliol. No sé si dir que és increïble o indignant. Aquest senyor argumenta que l'únic que faran serà celebrar el naixement de la nació. Afirma no sentir-se avergonyit de dir que en aquell moment hi havia una forta creença en Déu i les armes, i que sense això no existiria el país.

Ai, ai, ai... Quina mania que tenen de justificar-ho tot per motius religiosos. Això sí que em treu de polleguera. Per molt censurable que sigui un acte, o per molt en desacord que s'hi estigui, en el moment en què Déu apareix al discurs tothom ho troba bé.

Per sort, aquesta vegada s'han aixecat veus en contra d'aquesta genial idea. No sé pas com acabarà, ja intentaré esbrinar-ho. Per si us interessa, aquí us deixo el link per si voleu llegir la notícia original en anglès:

http://www.courier-journal.com/article/20090604/NEWS01/906040362/1008/NEWS01/Valley+Station+church+to+hold+gun+service