dijous, 30 de juliol del 2009

Pastís de formatge

Ja us heu adonat que aquí la majoria dels dies nacionals celebren algun tipus de menjar. Avui és el dia nacional del pastís de formatge. Que consti que m'agrada molt el pastís de formatge, sobretot el que els meus pares compren a Berga quan se'n van a buscar bolets o el que jo comprava al mercat artesanal davant de Santa Maria del Pi.

Aquí el més conegut és el pastís de formatge a l'estil de Nova York. Mireu-lo:


A partir d'aquesta base se n'han fet mil variacions. Algunes són de temporada, com el pastís de formatge amb carabassa, que es comença a fer als voltants de Halloween i que alguns llocs ofereixen fins a finals d'any. La companyia més coneguda en referència als pastissos de formatge és The Cheesecake Factory, una cadena de restaurants que té al voltant de 30 varietats de pastís de formatge al menú.

Quan hi anem, jo sóc incapaç d'acabar-me el que em posen al plat, les racions són enormes. Això passa a la majoria dels restaurants, però el més normal del món és demanar una caixeta per ficar-hi el que no t'has acabat i endur-te-la a casa. La diferència és que quan anem a The Cheesecake Factory ja demano directament el menjar i la caixeta, i les postres sempre són per endur.

Quan entres al restaurant, el primer que veus és un mostrador amb les varietats de pastís, on també els pots comprar (sencers o a talls) per endur-te'ls a casa sense quedar-te a menjar. Aquest és el famós taulell:


I ara, poseu-vos còmodes. Us volia demostrar que exagerat que es pot ser, així que he anat recopilant fotos de varietats de pastís de formatge :) Bon profit!




























































1 comentari:

Jordi ha dit...

Jupé.. Que encara no he dinat!