dimecres, 1 de juliol del 2009

Un dia complet

Avui, dia 1 de juliol, comença un nou mes, ple de celebracions curioses. Pensem, per exemple, que avui és el dia en què comença la segona meitat de l'any (que ràpid que passa, el temps). És el mes nacional contra l'avorriment, el dia nacional dels hot dogs (ja comencem amb el menjar), el mes nacional de les mongetes cuites, el mes nacional dels nabius, el mes nacional del gelat, el mes nacional del picnic, i el mes nacional de les activitats recreatives nudistes (especialment la segona setmana del mes). Déu n'hi do, per començar.

Per si no n'hi hagués prou, juliol és el mes nacional de la cortesia amb els telèfons mòbils (per desgràcia, ningú no la practica) i... el mes desafortunat per a casar-se! Sort que els plans se'ns van tòrcer i ens vam acabar casant en novembre, perquè volíem que fos el juliol :))

Si parlem de llunes, aquest és el mes de la lluna del farratge (el heno de tota la vida), o del blat de moro madur. També se'n diu la lluna del tro, perquè les tempestes amb trons són molt freqüents durant aquest mes, i la lluna del cérvol, perquè habitualment és quan els surten les banyes noves als cérvols, cobertes d'aquell vellut tan suau. M'encanten els noms que els nadius americans posaven a les llunes!

Ara que ja tenim el mes completet, mirem què toca celebrar avui. És el dia de construir un espantaocells, el dia internacional de les bromes, el dia del Canadà, dels treballadors de correus, i dels sabors creatius per a gelats (sempre menjar, eh?).

A més a més, el dia 1 de juliol es recorden esdeveniments com la batalla de Gettysburg (una de les més conegudes i sagnants de la història dels Estats Units). L'1 de juliol del 1847 es van començar a vendre els segells de correus en aquest país, i el mateix dia del 1963 van entrar en funcionament els codis postals (els ZIP codes). El que segurament recordaré més, però, és que el dia 1 de juliol del 1943 es van començar a retenir els impostos de les nòmines dels treballadors.

Encara estic sorpresa de tot el que arribo a aprendre senzillament investigant la celebració de cada dia, és increïble.