dijous, 3 de setembre del 2009

Intencionats

L'incendi que ha cremat tantes i tantes hectàrees, que ha destruït desenes de cases i que ha causat la mort de dos bombers ha estat intencionat. De veritat que no ho entenc. Quin plaer es pot extreure de veure com es destrueix tot al teu voltant?

La investigació per descobrir el culpable serà intensa, en podeu estar segurs, perquè la persona que va provocar l'incendi està acusada d'homicidi. I això vol dir que la condemna pot arribar a ser la pena de mort.

Aquestes coses aquí es prenen molt seriosament. Si hi ha víctimes mortals, ja veieu que la pena és severíssima. Encara que no hi hagi víctimes, el càstig és fort, i francament ho trobo bé en casos així. No sé si heu sentit a parlar de la norma dels three strikes: a Califòrnia, un cop has comès tres delictes, la pena de presó va d'un mínim de 20 anys fins a cadena perpètua.

Tant se val el delicte: robar una poma perquè tens gana o causar un incendi, si estàs fitxat i és el tercer delicte, ja et pots preparar. Això m'ha dut a la reflexió que potser quan trobin la persona que ha causat l'incendi la condemna serà duríssima.

Els piròmans solen reincidir. No entenc aquesta malaltia, obsessió, o com ho vulgueu anomenar, però aquesta compulsió per veure focs fa que moltes vegades els piròmans ja estiguin fitxats per altres incendis.

Les notícies ja ens aniran informant de com va tot, però el que volem sentir és que finalment s'ha pogut extingir el foc. De moment, està controlat en un 38%, però com que les temperatures segueixen rondant els 40ºC, les previsions són que no veurem el final d'aquest incendi fins a mitjans de mes.