dilluns, 26 de maig del 2008

Memorial Day

Avui és festa. És el Memorial Day: sempre es celebra l'últim dilluns de maig i és un homenatge a tots els americans que han mort en servei a la nació. La primera vegada (1868) va commemorar els soldats de la Unió morts durant la guerra civil americana, i després, els soldats morts durant la primera guerra mundial. Ara es recorda tots els americans morts defensant la nació, com us deia.
Moltes persones van al cementiri, i els qui tenen bandera americana a casa sovint la tenen a mitja asta (o mig pal, com es diu?). A més, hi ha voluntaris que posen banderetes americanes a les tombes del National Cemetery, a Arlington.
A part d'això, és un dia festiu com qualsevol altre: la gent se'n va de picnic o a fer una barbacoa, hi ha més esdeveniments esportius que de costum, els exàmens finals a la facultat ja s'han acabat i tradicionalment es considera que el Memorial Day representa l'inici de l'estiu.
Fa pocs anys, es va aprovar una resolució que reclama que tots els americans, a les 3 de la tarda, deixin el que estiguin fent i dediquin un pensament als herois de la pàtria. També es demana una oració per protegir la nació i serà l'hora en què els serveis públics que estiguin oberts tancaran.
Si voleu saber-ne més, sobretot del que passa encara avui en dia en alguns estats del sud, només cal que googlegeu una miqueta. Hi ha cicatrius que encara no s'han tancat, i com us dic, en alguns estats del sud, encara hi ha qui pensa que Amèrica no està unida i ho celebren diferent.
Sigui com sigui, fins aviat i bona salut a tots