dilluns, 13 d’octubre del 2008

Foc: estat d'emergència

Estem bé, però en estat d'emergència i controlant constantment què passa. L'autopista al nord de la vall de San Fernando, la I-118, està tallada des d'aquest matí perquè el foc ha passat d'una banda a l'altra. Tenim dos focus en actiu i sense controlar: tots dos al nord de la vall, un d'ells més a l'oest en direcció a Simi Valley.

Els vents de Santa Anna, de tota manera, bufen del desert cap al mar, així que el fum dels dos incendis cobreix gran part de la vall. Des d'una distància d'uns 10 quilòmetres es veuen benbé les flames dels dos focus.

Per desgràcia, ja han mort dues persones, i se senten comentaris d'una possible tercera víctima mortal. S'han cremat aproximadament una vintena de cases i s'han començat algunes evacuacions, sobretot a la zona de Porter Ranch.

Possiblement demà la I-118 seguirà tallada, i es tem que s'hagin de tallar més carreteres perquè la previsió meteoròlogica apunta que aquesta nit els vents de Santa Anna seran encara més forts. Possiblement el campus de la CSUN segueixi tancat, i no sabem fins a quin punt es veuran afectats els mitjans de transport.

Tenim la ràdio i la televisió connectats als senyals d'emergència, però esperem i confiem que el foc no arribi a Northridge. En primer lloc, els focs s'han produït en una zona boscosa de muntanya, ens queda a uns 10 quilòmetres de casa. Així que comença la vall en sí, es passa a zona urbana.

El perill, però, és que la base de construcció de totes les cases és de fusta i tots els carrers i cases tenen arbres i matolls. Per això s'han concentrat efectius en alguns punts clau, i el servei de voluntaris està en alerta per si s'han de realitzar tasques d'evacuació o informació.

Tot i això, no ha cundit el pànic i la gent es mostra força tranquil·la. Nosaltres també mantenim la calma, tot i que no perdem de vista les flames i estem al cas de qualsevol canvi en la situació.



1 comentari:

Patricia ha dit...

Hola Laura:
Espero que finalment puguin controlar el foc i que no arribi gaire més a prop d'on esteu.
Si dius que han tancat el campus això vol dir que el John no està treballant, oi? Així teniu uns dies per estar junts. (mirant la situació amb optimisme)

Petonets.

PATRI