dilluns, 13 d’octubre del 2008

Incendis i vents de Santa Anna

Aquesta vegada sí que ens ha tocat molt a la vora:
Cada any, per aquestes dates, bufen els vents de Santa Anna, ja fa uns dies que els notem, bufant constantment, ben fort. Vénen del desert i solen ser molt secs i calorosos. Això fa que a principis de la tardor, coincidint amb aquestes ventades, els incendis es multipliquin en aquesta zona.
Acabem de saber que dues persones ja han mort, i s'han tancat moltes autopistes. Bàsicament, sortir de la vall de San Fernando ara en direcció nord és impossible, i arriscat. Com que el vent segueix bufant, està costant controlar l'incendi, i fa un parell d'hores que més que aire respirem fum. El cel és ben gris i l'olor de cremat ja s'ha estès força quilòmetres.
Fins i tot han tancat el campus de la California State University Northridge. Han començat tancant els sistemes d'aire per evitar que els entrés fum i recomanant que ni alumnes ni estudiants sortissin a l'aire lliure si no era necessari. Finalment l'han tancat pel que queda de dia i haurem d'estar al cas sobre què passa demà.
És una pena que cada any passi el mateix, però es van adonar que si no deixaven cremar els focs un cert temps, la situació era encara pitjor. Per això cada any la situació es repeteix. El wild west no és tan àrid com sembla. Esperem que no hi hagi més morts, que no es perdin cases i que no ens afecti més a l'hora de respirar.