dimecres, 15 d’octubre del 2008

Millors condicions per extingir el foc

Per fi! El vent ja gairebé no bufa i això, evidentment, ha ajudat molt. Tot i que no està del tot controlat, el fet que ja no s'hagi de lluitar contra el vent és un avantatge important: els bombers han anunciat que segurament pels volts de dissabte estarà del tot extingit. Tenint en compte les proporcions de l'incendi, la velocitat del vent i la poca humitat, són unes notíces excel·lents.
El campus funciona amb normalitat, encara hi ha trànsit que es desvia per evitar la I-118 tot i que ja no està tallada, i el fum ja no cobreix la vall.
A més, s'ha descobert la causa de l'incendi. Durant el cap de setmana els vents de Santa Anna van bufar tan fort que van fer caure una línia elèctrica i allà va començar el foc més important. Tot i que això no torna la vida a les dues persones mortes, ni les cases a tots aquells que les han perdudes, em consola el fet que no hagi estat provocat.
Sembla que només per això em tregui un petit pes de sobre. No podrem controlar els vents, bufaran cada any per la mateixa època, i seguiran causant incendis, però com a mínim no hi ha tants incendis provocats per pòtols ignorants (dispenseu, no sé ni com referir-me a les persones que són capaces d'iniciar una catàstrofe així).
Des que sóc aquí només hi ha hagut incendis a causa del vent o per algun problema elèctric, però encara no he sentit ni llegit cap titular parlant d'algun piròman que es dedica a destruir tot el que té al voltant. Alguna cosa bona hi havia d'haver, oi?