dilluns, 23 de juny del 2008

1,31 € i buscant vivenda

Gràcies al Josep Lluís pel seu missatge. Em comentava que aquest era el preu per litre de benzina que ell havia pagat: 1,31 €. Aquí a Califòrnia, com us comentava, són 4,54 $ a la benzinera més cara. I si a més ens dediquem a comparar els ingressos mitjans ens quedarem glaçats, val més que no ho intentem.
Es comença a parlar de crisi, i es nota sobretot perquè han començat a baixar els preus dels pisos, cases i qualsevol espai on es pugui viure, i perquè els interessos han començat a descontrol·lar-se. Molt més alts si es demana una hipoteca, evidentment molt més baixos a l'hora d'estalviar.
D'aquest tema us en podré informar millor d'aquí unes setmanes. El John i jo volem començar a buscar un altre lloc on viure, i de moment hem demanat els informes bancaris que necessitàvem. Tota una paperassa que a més contenia diversos errors i que ens hauran de tornar a enviar. Imagineu la informació dels últims 10 o 15 anys, amb tots els comptes bancaris, targes de crèdit i adreces que heu tingut resumida (és un dir), juntament amb els pagaments que s'han fet per comprovar si sou de fiar o no. Si no es revisa, malament. I si hi ha errors, torna a començar!
Esperem que aquesta setmana ens vulguin veure a CalPers. Com que ell és professor a la universitat, ens haurien d'ajudar una miqueta més a l'hora de trobar una bona hipoteca. I el que sí que faran és reduir força els preus de tancament de tot el procés. Ja és alguna cosa!
La crisi, ja ho veieu, comença a ser global. Aquí encara no hi ha hagut declaració oficial de crisi o d'estancament econòmic, congelació salarial o similar, i no espero que n'hi hagi com a mínim fins a final d'any. Penseu que hi haurà eleccions el mes de novembre, i suposo que no seria un bon final fer una declaració d'aquest estil abans d'acabar el mandat o tot just havent-lo començat.
Anem amb molt de compte a l'hora de comprar, i estem al cas de qualsevol oferta. Sembla una bogeria que ara busquem casa, però en realitat és un bon moment a Los Angeles. Hi ha moltes cases i pisos en subasta, i fa tant de temps que es busquen compradors que comencen a baixar els preus i el procés va més ràpid. Fins i tot s'ha arribat a l'extrem cremar la casa, intentant que semblés un incendi accidental, per cobrar l'assegurança i canviar de vivenda.
El problema, evidentment, és que els bombers i els investigadors no trigaven massa a descobrir què passava. A més, l'estructura externa de la majoria de les cases és de fusta, així que el foc passava ràpidament a la casa del costat. Exagerat, però cert.
Ja us anirem explicant com va la "recerca de la vivenda perduda".

1 comentari:

Anònim ha dit...

A Barna el tema habitatge està en caiguda lliure, hi ha molta gent que està ben atrapada amb la hipoteca i no sembla que la tendència hagi de canviar en un futur pròxim.
Nosaltres ens hauríem de canviar de pis perquè se'ns ha quedat petit però hem decidit retardar-ho el màxim possible, 3 o 4 anys, perquè per poder canviar-nos primer hauríem de vendre el nostre i tal i com està el panorama no seria pas gens fàcil.
Que tingueu molta sort a L.A.!