dijous, 12 de juny del 2008

Transportistes i benzina

Sí, sí, encara que sigui lluny intento mantenir-me informada. Des de casa ja m'han dit que trobar verdura o fruita fresca és cada cop més difícil, i que al Pont de Vilomara han vist una cabina de camió cremada d'un dia per un altre. És una pena. No sé pas quina solució trobar-hi. Dubto molt que el preu de la benzina baixi, i entenc que pels transportistes omplir el tanc ha de ser un malson constant.
Pensant en això, a la tele van començar a parlar dels preus de la benzina als Estats Units. Califòrnia és l'estat on la benzina és més cara: una mitjana de 4,54$ per galó. Traduït a litres i euros són aproximadament 83 cèntims d'euro el litre!!!!! I si no vaig errada, això és la meitat del que es paga a l'altra punta del món. Em sembla una barbaritat.
De veritat és el mateix producte? Com pot ser que hi hagi tanta diferència de preu? Són els impostos indirectes els que creen una diferència tan brutal? Potser sí que s'hauria de mirar més des d'aquest punt de vista i reflexionar com pot ser que als Estats Units la benzina costi la meitat havent-hi molts més conductors (potser és això), molts més cotxes, molta més contaminació i una sensibilitat molt inferior per utilitzar transports públics.
Espero que el malson i la vaga s'acabin aviat. Bona sort.