dimecres, 12 d’agost del 2009

Fets curiosos per als esquerrans

Avui se celebra el dia dels esquerrans. He trobat una llista de curiositats, aviam què en penseu. En primer lloc, em fan saber que existeix la sinistrofòbia, la por a l'esquerra. També m'expliquen que poques persones són del tot esquerranes: com a exemple, em comenten que molts esquerrans juguen a golf o a bèisbol amb la mà dreta. En canvi, la majoria dels destres són destres al 100% (ja m'enteneu).

Aquí als esquerrans se'ls anomena left-handed, lefties o southpaws, que es va començar a fer servir en el món del bèisbol per referir-se als pitchers esquerrans.

Sabíeu que només el 10% de la gent és esquerrana? Aquí diuen que el dimarts porta bona sort als esquerrans. Si més no, ara, perquè als segles XVI i XVII els consideraven bruixes o bruixots.

El lema dels esquerrans als Estats Units és: "Tothom neix destre, però només els millors ho superen". Potser també ho apliquen als óssos polars, perquè es pensa que tots són esquerrans. I parlant d'animals, corre un rumor que diu que els pops només tenen un braç dret :) Suposo que els científics estan enfeinats provant de confirmar-ho.

El primer dia internacional dels esquerrans es va celebrar el 13 d'agost del 1976. La iniciativa va venir de l'associació Lefthander's International.

Una pregunta més: a Virginia hi ha una ciutat que es diu Left Hand (Mà Esquerra). Els qui hi viuen són esquerrans? :)