dimarts, 4 de novembre del 2008

Proposition 8

Com us deia fa una estona, avui s'escull nou president i es voten altres projectes de llei. El més polèmic és la proposta número 8. Fa uns mesos, els matrimonis homosexuals es van declarar legals a Califòrnia. Ara s'inclou la proposta a les eleccions per dir sí o no a les unions homosexuals.
El bombardeig d'anuncis a favor i en contra ha estat esgotador. Moltes cases han penjat pancartes exposant la seva opinió, d'altres les han clavat al jardí, també n'hem vist en cotxes i per internet molta gent ha inclòs la seva opinió en perfils de Facebook o MySpace.
Un dels arguments en contra és que als nens se'ls ensenyaria a les escoles que un home es pot casar amb un home i una dona amb una dona. Que em perdonin, però penso que això ho haurien d'explicar els pares, no els professors. El sindicat de professors ha fet el seu propi anunci afirmant que segons els estatuts de la secretaria d'educació de Califòrnia ells no tenen res a veure amb aquest tema i que no toquen la qüestió en les seves classes.
D'altres han utilitzat la Bíblia (un referent més que habitual als Estats Units). El problema, des del meu punt de vista, és que ells mateixos es contradiuen i ni tan sols se n'adonen. Una de les primeres entrades de la constitució dels Estats Units estableix la divisió entre Església i Estat. Ara, per aprovar una llei que permeti el matrimoni civil (no eclesiàstic) entre dues persones, es busquen arguments en la Bíblia.
Penso que és totalment contradictori que trenquin una de les seves pròpies lleis per aprovar-ne una altra (o no). A més, San Francisco és una de les ciutats amb una comunitat gai més oberta i activa, i molts californians es vanten de ser oberts i tolerants. Ningú no ho diria, veient els anuncis i l'acarnissament que s'ha produit amb aquest tema.
El governador (sí, l'Arnie Schwarzenegger), la senadora Dianne Feinstein i d'altres figures públiques han aparegut en altres anuncis dient que no importava quina opinió es tenia sobre el matrimoni: no permetre els matrimonis homosexuals representaria una discriminació que no s'hauria de permetre.
També han aparegut gravacions de pares amb fill@s homosexuals. Deien: "Els estimem igual i els tractem igual. Per què la llei els tracta diferent?". D'altres ensenyaven fotografies a d'altres persones i comentaven: "És la meva neboda i la seva parella". Quan l'altra persona deixava la foto amb cara de fàstic i deia que no sabia què pensar, la resposta era: "Està bé que no sàpigues què pensar, però de veritat aprovaries que es reduissin els drets d'altres persones?".
Sonen més tolerants, i espero que la cosa no s'escalfi més. Veurem quins són els resultats.