dilluns, 3 de novembre del 2008

Halloween

Sí, ja sé que han passat uns dies, però la jungla de les caixes de cartró no ens deixa respirar. La veritat és que no sé per què se celebra Halloween de la manera que se celebra, però em feia il·lusió això de disfressar-me i donar caramels a la canalla.

Cap a les 6 de la tarda colles de joves i nens acompanyats pels seus pares comencen la ronda. S'han disfressat (per fer por o per fer riure) i porten una bosseta o alguna carabasseta per anar recollint caramels.

Per saber a quines portes poden trucar, només cal fixar-se en els llums. Si el llum del porxo està encès, poden trucar i segurament se'ls donaran caramels. Si els llums estan apagats, o bé no hi ha ningú, o no donen caramels, o se'ls han acabat.

Truquen i et diuen: "Trick or treat?". Tothom escull treat i els donen caramels, però més d'una vegada vam estar temptats de dir trick per veure què passava. Se suposa que en tal cas t'han de gastar alguna innocentada, però tot just acabem de comprar la casa i no volíem haver de netejar més (pensàvem que ens llançarien ous o tomàquets, però no sabem quanta imaginació tenen).

Al cap d'una estona, vam decidir sortir al porxo directament. Ens vam asseure en un parell de cadires i ens vam posar les carabasses al costat, i vam tenir força èxit. Vam repartir més de 8 quilos de gormanderies! I això que em deien que ja no hi havia massa canalla celebrant-ho, però sembla que al nostre barri es manté la tradició.

Sona malament, però en zones pobres el que els pares fan és o no celebrar Halloween, directament, o agafar el cotxe i dur els nanos a zones més tranquil·les per passar unes hores divertides. I sembla que una de les zones tranquil·les i segures és justament on vivim ara.

Vam passar 3 hores ben entretinguts, fins a les 9 del vespre. Llavors ja tothom va començar a apagar llums i els nanos van anar marxant. Cada barri o ciutat pot establir una normativa sobre l'horari en què està permès fer trick or treat, però vam decidir trencar el toc de queda i quedar-nos al porxo a disfrutar la fresqueta fins a mitjanit.

Us penjo fotos: de carabasses, del bol amb caramels que constantment vam reomplir, i de les Jack o' Lantern que vam fer. Queden molt maques, però esculpir-les és més aviat fastigós (segur que per això la canalla s'ho passa tan bé).