dimarts, 4 de novembre del 2008

Proposition 2

Una altra de les propostes que es voten avui: les condicions dels animals en les granges. Bàsicament ens vénen a dir que ens mengarem els pollastres o les vedelles igual que fins ara, però que mentre siguin a la granja haurien de viure en condicions millors que les actuals.
Res de gàbies minúscules per milers de pollastres que no es poden ni moure. La veritat és que feia fresa veure'n les fotografies, pobres bèsties. Es transforma fins i tot en un tema de sanitat i higiene. Si els animals viuen en condicions tan deplorables, s'acumulen els excrements, no sabem si estan malalts, de veritat ens volem arriscar a menjar-nos-els?
Després dels ensurts amb la salmonel·la, sembla ser una de les propostes que més ha impactat . Sobre la resta, poca cosa us en puc dir perquè no se n'ha parlat massa. Hi ha força propostes per votar i, oh sorpresa, més de dos candidats a la presidència.
Tot sembla una mica esbiaixat. Es parla bàsicament de dos candidats i dues propostes, però si veiessiu el llibret que va arribar amb totes les coses que s'han de votar, el que significa cada vot i on s'ha de marcar, fa por.
Sí, sí, envien instruccions per explicar com votar. No és un sistema tan senzill com el nostre. Per això sempre hi ha una mica de sospita sobre el recompte de vots. A més, amb tantes hores de diferència, els resultats es comencen a veure abans que hagin tancat les urnes de tot el país. Per si no n'hi hagués prou, en molts estats es permet anar a votar abans del dia assenyalat en llocs específics. I a més, no sempre el vot popular escull el nou president. En dues ocasions ja han estat els vots dels estats i dels delegats els que han escollit president, canviant els resultats de l'opinió del poble.
Estrany, oi? Ara ja veieu perquè sóc del tot incapaç de comprendre correctament i explicar com funciona el sistema electoral als Estats Units.