dilluns, 25 de maig del 2009

Today is...

Memorial day. Sí, tornem a ser a l'últim dilluns del mes de maig, i avui es recorda totes les persones que han servit a l'exèrcit dels Estats Units. No hi ha cap diferència en com es va viure l'any passat, excepte pel fet que el president ha seguit una tradició que alguns consideren polèmica (ha dut una corona de flors al cementiri dels soldats de la Confederació) i que n'ha començat una altra, o això es pensen (ha dut una corona de flors al cementiri dels soldats afro-americans).

M'he adonat que aquí la majoria de celebracions canvien de dia, se segueix un esquema una mica estrany. El Memorial day és l'últim dilluns de maig. El dia d'acció de gràcies és el quart dijous de novembre. Les eleccions se celebren el dimarts després del primer dilluns del mes de novembre en anys parells; per tant, la primera data possible és el 2 de novembre, i l'última el 8 de novembre.

Ufff! Sona una mica complicat, oi? Si a més hi afegim la gran quantitat de dies i setmanes nacionals, cada dia hi hauria d'haver banderetes als balcons. Això m'ha donat una idea: provaré d'esbrinar què se celebra cada dia i, encara més complicat, saber per què se celebra. Què? Seré capaç de complir-ho? :)

2 comentaris:

Patricia ha dit...

Jo crec que si que seràs capaç de complir-ho, perquè tot el què et proposes ho aconsegueixes.

Ja ens explicaràs la història americana, així estarem una mica més culturitzats.

Molts petonets.

PATRI

Laura Largo ha dit...

Gràcies pels ànims, Patri. Com a mínim la intenció hi és, i si cada entrada resulta tan entretinguda com la que acabo d'escriure, tindreu un anyet ben divertit.

Ara, que vista la culturalització que tindríem, més aviat us recomanaria no seguir llegint :)


Quina llàstima que el meu propòsit més gran encara no l'he aconseguit: encara no sé quan us vindré a veure.

Petons,

Laura