dimecres, 27 de maig del 2009

Today is...

Body painting arts festival day. Llarg, eh? El dia nacional del festival d'arts de pintura sobre el cos. Però estic en dubte: quan un cotxe té una bona topada i n'arreglen la carrosseria, treballen el body del cotxe. I després, evidentment, el pinten. De moment ningú no m'ha aclarit el dubte. També és el dia de la protecció solar, i que jo sàpiga ningú no sap qui el va establir o per què se celebra (suposo que perquè s'acosta l'estiu i es volen evitar cremades).

Si la diada d'avui és molt avorrida, sempre podem celebrar que aquesta és la setmana dels serveis d'emergències mèdiques. Dubto que els que hi treballen en siguin conscients.

La primera setmana del mes va ser la setmana de la infermeria, la segona va ser la de les flors silvestres, la tercera va ser la setmana nacional de la bicicleta i la policia.

Avui també he descobert com es decideix què celebrar. Els de debò, els seriosos, són actes del Congrés (imagineu la feinada que deu comportar?). Primer es contacta el congressista que toca segons la teva residència i se l'ha de convèncer perquè et faci cas. Es crea una proposta que amb una mica de sort entrarà a l'agenda del congrés abans que passin massa anys :)

La majoria, m'imagino, són els que creen empreses, grups d'interès especial, governs locals, equips esportius, etc., i l'únic que s'ha de fer és declarar-lo (això ja és més el que m'imaginava). En moltes ocasions, aquests dies especials els creen companyies de targetes digitals per omplir tots els dies de l'any. S'ha de tenir molta imaginació, oi?

Habitualment aquestes últimes que us he mencionat només se celebren una vegada, no desperten gaire curiositat, però algunes fan gràcia i es van repetint. En una ocasió, a més, algú (una persona o una empresa, això ja no us ho puc assegurar) va crear una sèrie de dies humorístics, en va obtenir els drets d'autor i després va escriure un llibre describint-los. Evidentment, es van crear per obtenir-ne un benefici, però m'estic plantejant seriosament col·laborar-hi i llegir-me el llibre :)