divendres, 29 de maig del 2009

Today is... end of middle ages day

Això sí que em sorprèn. Dintre de tot, el dia d'avui té sentit: es commemora la caiguda de Constantinoble i, per tant, el final de l'Edat Mitjana i l'inici del Renaixement. Em sorprèn perquè els Estats Units són un país jove, poc més de 200 anys d'història. No han viscut l'Edat Mitjana; no pots anar a veure un palau medieval, ni un museu de la indumentària amb teixits de fa tants anys.

Per desgràcia, moltes persones que viuen als Estats Units no tenen perspectiva històrica, no són conscients del bagatge cultural de la vella Europa. Penseu que anant a passejar pel barri gòtic de Barcelona es poden veure detalls de la història de la ciutat que cobreixen més de 2000 anys. Aquí, els elements més històrics amb prou feines en tenen 150.

Per això em fa tanta il·lusió que vulguin recordar un esdeveniment com el final de l'edat Mitjana. Només espero que més gent sigui conscient del que significa, que aprenguin que moltes altres cultures tenen una història mil·lenària. Començar pel nom i per la data d'avui és, com a mínim, un principi :)