dijous, 28 de maig del 2009

Today is... National Hamburger Day

Sí!!! Si he de pensar en el dia nacional més apropriat per als Estats Units, és sens dubte el dia nacional de l'hamburguesa. Sé que en alguns poblets petits a Wisconsin regalen una hamburguesa amb formatge per celebrar l'ocasió, però no m'imagino McDonald's, Arby's, Wendy's, In&Out, Carl's Jr o Jack in the Box fent propaganda pel mateix motiu. Sí, tots els que us he mencionat venen hamburgueses, i cadascú té la seva preferència.

Fa molt riure, perquè segons el tipus de pa que es vol o el tipus de salsa o la combinació d'hamburguesa, es va a un lloc o a un altre, i la majoria de persones se saben els menús de memòria! Sovint la gent passa pels drive-thru en sortir de treballar i fan la seva comanda, condueixen cap a casa i així ja tenen el sopar a punt. El que més em meravella és la capacitat que tenen de conduir mentre es mengen una hamburguesa. Increïble, de debò.

Suposo que per demostrar-ho, caldrien fotos, però el John no és massa amic de les fotografies,. Tot i això, us puc ben assegurar que és tot un expert a l'hora de menjar-se'n una mentre condueix. O la versió descafeïnada: tenir la beguda al posavasos del cotxe i de tant en tant fer-ne un glop. És tot un estil de vida, diria, i no només per a ell.

Alguna altra curiositat sobre les hamburgueses: aquí van arribar a través dels immigrants alemanys i el nom en si deriva de la ciutat d'Hamburg. Una proclamació oficial de l'estat de Texas ens diu que la ciutat d'Athens, a Texas, és la "Casa Original de l'Hamburguesa". I quan dic proclamació oficial de l'estat vull dir que la legislació de l'estat ho especifica.

En concret, la McDonald's Corporation (qui, si no?) ens explica la història d'un tal Fletcher Davis, propietari d'un café a Athens. A la fira mundial del 1904 a St. Louis es va dedicar a vendre carn picada en un panet als comerciants que passaven. I així va començar.

Durant la segona Guerra Mundial sembla ser que no feia molta gràcia això de gaudir tant d'un menjar amb nom alemany. Per això, en lloc d'hamburgueses, es van dir Bistec de Salisbury durant una temporada.

I des de llavors...