dimarts, 14 d’abril del 2009

Santes Pasqües

Ja ha passat la Setmana Santa, tot i que aquí la majoria en diuen spring break. He enyorat molt la mona! Aquí hi ha conillets de Pasqua (encara no sé per què) i els nens van a buscar ous. Tampoc no sé per què van a buscar ous, però em recorda una mica les mones tradicionals amb ous durs (que bones).

Amb el John hem arribat a la conclusió que és difícil entendre els Estats Units. Sí, ell també. Pel carrer tothom et diu "happy Easter, happy Easter", encara que no et coneguin de res. El comiat habitual és "God bless you", i en ocasions polítiques (per dir-ne així), sempre s'acaba amb "God bless America". I així anem, tothom et beneeix i demanen que beneeixin el país.

Però després resulta que el Divendres Sant és un dia normal com qualsevol altre, fins i tot es reparteix correu. Dilluns de Pasqua, ni pensament de celebrar-lo. Però el dia de César Chávez sí que se celebra. De veritat. El John va tenir festa per celebrar el dia de César Chávez. Em va comentar que aquest senyor havia lluitat molt pels drets dels immigrants il·legals, sobretot els mexicans, i que s'havia pressionat molt per celebrar una festa llatina.

Però després de tots els bless you and bless America, després de tot el bombardeig per ser bon cristians i de sentir que Amèrica és un país profundament religiós, no celebren Divendres Sant. Ja us ho he dit: no entenc res.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Laura.
Em dic Alba Iglesias i treballo al Regió7. Aquest comentari no té res a veure amb el teu úlim article.
Et volia demanar un favor. Estic fent un reportatge sobre el preu de la zona blava de Manresa i voldria comparar-ho amb altres ciutats europees. Per això, necessitaria saber si a Los Ángeles hi ha zona blava, i si saps el preu d'una hora d'aparcament.

Moltes gràcies! El meu mail és albaiglesias@regio7.cat.