divendres, 27 de març del 2009

Top secret

La història que us explicaré sembla treta d'una tira còmica (em recorda el Mortadelo y Filemón que tenim a casa), però és ben certa. Als Estats Units, com a molts altres països, hi ha arsenals d'armes que no es fan servir però que es guarden per si de cas. Alguns d'aquests arsenals són de míssils nuclears. Com tot, necessiten manteniment.

Lògic, oi? Ara bé la part divertida. Hi ha un tipus concret de míssil nuclear que es considerava ultrasecret, així que tots els plànols per construir-los no es van posar mai per escrit. Era tot tan tan secret que no es volien deixar rastres. Les persones que en feien el manteniment eren poques i guardaven el secret. No s'havia de fer gaire sovint, però eren sempre les mateixes persones que feien la feina i que no posaven res per escrit, no fos cas que l'enemic trobés les notes.

Ara, passat un munt d'anys, toca fer el manteniment dels míssils. Els qui ho feien s'han jubilat. I no hi ha res per escrit. Imagineu-vos la situació: hi ha uns míssils que s'han de sotmetre a manteniment, calen operaris però els qui sabien com fer-ho s'han jubilat o s'han mort, i no hi ha cap anotació escrita de com fer-ho. Esperpèntic, però em fa riure.

Ara, de manera discreta, s'està buscant informació i ajut dels qui saben com funciona el tema. Imagineu-vos l'anunci als diaris: "Busquem ajut per mantenir míssils nuclears. Alt secret. Si en sap alguna cosa, contacti amb la CIA". Suposo que quan trobin algú que els solucioni el percal, no serà primera plana, però no puc evitar un somriure burleta veient que això passa a la primera potència del món mundial.