dimecres, 15 d’abril del 2009

Tax day

15 d'abril. El dia més temut per tots, i suposo que el més esperat per l'IRS. Avui és l'últim dia per presentar la declaració de renda, i això es tradueix principalment en el col·lapse de les oficines de correus. Es pot presentar per internet, però moltes persones encara van a correus per fer els pagaments i enviar els formularis.

Suposo que és el mal de tots: ho deixem tot per a l'últim moment i passa el que passa. Tot i això, hi ha un detall que em crida l'atenció. Si la declaració dóna un resultat negatiu, pots oblidar-te de presentar-la el dia 15. Si toca pagar, val més no passar-se ni un minut del temps límit. A no ser, és clar, que es faci una petició per endarrerir el pagament. I ja sabem a quina velocitat va tot això.

Una visió més humorística del tax day la trobareu a un episodi dels Simpson. La sèrie ja m'agradava, però és que des que sóc aquí m'agrada encara més. Representa la societat americana d'una manera molt fidel, tot i que amb humor. Molts la critiquen, però francament penso que és un dels millors retrats de la societat americana que he vist i veuré.