dijous, 16 d’abril del 2009

11:59 p.m

Torno a l'episodi dels Simpson que us comentava ahir: el Homer Simpson ha de pagar els impostos i s'entreté, així que quan arriba a l'oficina de correus se la troba tancada. Per assegurar-se que la gent pot enviar els formularis i acabar tot el procés, ahir hi havia oficines de correu que no tancaven fins a les 11:59 de la nit. Sí, sí. I per assegurar-se d'on trobar-les, hi havia un número de telèfon especial i avisos a totes les oficines dient si estarien obertes o no.

Per saber si s'ha enviat la paperassa quan toca, el matasegells ha de ser del dia 15. I, és clar, les 11:59 del dia 15 d'abril també compten. Per això, per als qui esperen a l'últim moment, hi ha oficines que es queden obertes i així se sap segur si s'han enviat els papers en el termini establert.

Si no es vol experimentar la voràgine del dia 15, sempre es pot demanar una pròrroga (si la declaració és negativa). Dóna molta tranquil·litat i suposo que els comptables deuen agrair que algunes persones els donin feina després de les dates crítiques.

Aquest any, amb la crisi, això de pagar impostos no ha fet massa gràcia. S'han fet festes del tè amb la finalitat única i exclusiva de desbarrar sobre aquesta salvatjada. Aix, quins moments...