divendres, 12 de setembre del 2008

Mal dia

Cada cop li tinc menys apreci al dia 12 de setembre. Personalment, és un dia que em porta molt mals records. Avui, a més, s'ha convertit en el malson de moltes persones a la zona metropolitana de Los Angeles.
Hi ha hagut un accident de tren a Chatsworth, la mateixa línia que passa per aquí per Northridge i que ens queda amb prou feines a un parell de quilòmetres com a màxim. Des de les 5 de la tarda, aproximadament, hem començat a sentir sirenes i sirenes, i a veure passar policies i bombers en direcció nord.
Al cap d'una estona ho hem començat a veure a les notícies. No queda molt clar quina és la xifra de víctimes mortals, entre 10 i 20 segons el canal. La xifra de ferits també varia, però diuen que s'acosta a 100.
Ha passat en el pitjor moment possible, hora punta en acabar de treballar, quan la gent que no viu al centre torna a casa. Sembla que tot està col·lapsat, i seguim sentint sirenes i estant al cas de les notícies.
Per si no n'hi hagués prou, l'huracà Ike ja és a punt de tocar a terra a Texas, segurament a Galveston, i han arribat a anunciar que encara que de moment és un huracà de categoria 2, podria augmentar de categoria i guanyar força: en definitiva, ho han resumit dient que la no evacuació implica una mort segura.
Ja us ho dic, no m'agrada el 12 de setembre. Pot ser que alguns de vosaltres que llegiu el blog tingueu el mateix sentiment: encara no ens hem recuperat de la pèrdua. Diguem-ne el nom per fer-lo viure eternament.