dilluns, 21 d’abril del 2008

Pena de mort?

Avui he llegit un article a l'edició digital del diari El País. El tema és ben espinós: la pena de mort. Fins fa unes poques hores hi havia una moratòria, per dir-ne així, perquè molts presos al corredor de la mort i força advocats consideraven que morir per injecció letal era un càstig cruel.
En realitat, la constitució dels EE.UU parla d'això, de càstigs cruels. Després d'una sèrie de disputes en què s'afirmava que molts botxins no eren metges (evidentment, els metges fan un jurament hipocràtic per preservar la vida, no per llevar-la) i que no administraven correctament els fàrmacs per executar els reus, van arribar un munt d'apel·lacions argumentant que morir per injecció letal no era tan pacífic i dolç com molts pensaven.
Per una majoria de 7 a 2 s'ha decidit que no, que la injecció letal no és un cástig cruel, i que per tant no s'acceptaran més apel·lacions de reus condemnats a morts sobre aquest tema (deixem a part l'execució de persones amb problemes mentals i similars...).
El que m'ha cridat molt l'atenció són els arguments que apareixien en aquest article. El primer, que hi ha persones innocents esperant morir. Suposo que molts ens ho hem plantejat. Però sembla que no és suficient per convèncer la majoria. El nou argument és que és més car executar una persona que mantenir-la de per vida en una cel·la.
I bé, qui sap, potser és l'argument econòmic el que farà replantejar aquest tema. Us envio el link per si sentiu curiositat i voleu llegir l'article, val la pena. Espero no haver confós termes, benvingudes siguin les correccions i opinions.
Bona salut a tots