dilluns, 21 de desembre del 2009

Reforma sanitària, quin horror!

M'he esgarrifat en llegir que, si tot va bé, per Nadal s'aprovarà la reforma sanitària dels Estats Units. I els polítics estan contentíssims. Sabeu per què? Doncs perquè la reforma sanitària a ells no els afectarà ni un pèl. A un munt de persones com el John i jo ens afectarà, però per mal. De moment, ja cotitzem a la Seguretat Social però no hi tenim accès perquè el nostre nivell d'ingressos ens permet una assegurança privada.

Ara, pagarem encara més però continuarem sense tenir-hi accés. El pitjor de tot és que el sistema públic és tan esgarrifós que tothom que busca feina en busca una amb "beneficis sanitaris", és a dir, amb accés a una assegurança privada.

Per si no n'hi hagués prou, la reforma no entrarà en vigor immediatament per un motiu molt senzill: no hi ha diners per finançar-la. El cost estimat d'aquesta reforma és de 1.800 bilions de dòlars. Us imagineu tants zeros? Jo no.

El país és en crisi, però tot i això es vol començar aquest procés que té més de mig país fastiguejat. L'any vinent ja ens apugen els impostos per començar a fer guardiola, i com ja us he dit, encara trigarem uns anys a veure la reforma sanitària que financem però que no podem utilitzar. És depriment, indignant i demostra poc sentit comú.