dimecres, 18 de febrer del 2009

ALOHA ! Gener a Hawai'i


Ai, que ja em tocava penjar fotos. A principis d'any el John i jo ens vam escapar a Hawai'i. No havíem fet viatge de nuvis, feia poc que havíem celebrat un any de casats, s'acostava l'aniversari del John i necessitàvem un descans després d'un any més que estressant. A Califòrnia ja fa caloreta, ja, però el gener i el febrer és quan plou més. Per això vam decidir anar-nos-en a algun lloc encara més càlid: l'estat número 50.




En diuen el paradís, i tenen tota la raó. Mireu, mireu:





No recordo unes vacances tan relaxants com aquestes:



El caràcter dels hawaians és ben diferent al de la majoria de persones de terra ferma, i estan ben orgullosos (i amb raó) de ser l'estat amb un nivell de delinqüència més baix. Penseu que nosaltres vam ser a Kona, i com a curiositat ens vam comentar que allà només hi tenien quatre cel·les: si tenien més de quatre delinqüents els havien de traslladar a l'altra punta de l'illa. I no passa gaire sovint.

Hawai'i és un paradís natural: no us imagineu la quantitat de palmeres i arbres, ocells, floretes i mil animalons que corren per allà. Això sí, no hi ha ni serps ni gavines.








El que sí que tenen (de desembre a març, aproximadament) són balenes. Vam passar gairebé tot un dia a l'oceà esperant veure'n, i sí, ho vam aconseguir: balenes i dofins.




Ens vam allotjar a primera línia de costa, i en realitat des de la nostra habitació mateix vèiem dofins. Si ens cansàvem de dofins, sortíem de l'habitació, creuàvem un pati i arribàvem a la llacuna de l'hotel. Una preciositat, em pensava que allò d'aigües cristal·lines era una exageració fins que vaig veure això:






He de reconèixer que hi havia un altre motiu per anar a Hawai'i: el Kilauea. Fa 20 anys que està en erupció, i tot i que ja he vist el Vesubi, volia veure un altre volcà. Hi ha fumaroles per tot el parc volcànic, i en realitat tota l'illa és pura lava. Les platges són de sorra blanca, negra o verda segons el tipus de lava i erupció. Però hauré de tornar: no hi va haver erupció espectacular, mecatxis!






I per recordar l'experiència, res millor que entrar en un canal de lava:



Si algun dia us animeu a creuar l'Atlàntic, ja posats, us recomano que acabeu de creuar el continent i que sobrevoleu una mica el Pacífic. Hawai'i no us decebrà: penseu que el John ja està maquinant quan tornar-hi :) Hi trobareu de tot: paisatges increïbles, una riquesa natural impressionant, una cultura pròpia la mar d'interessant, postes de sol romàntiques i inspiradores, luaus i hula...












Aloha i magalo per arribar al final :)

1 comentari:

forks ha dit...

Hawai'i independent! Ara vull anar, mira.