dimecres, 12 de març del 2008

Eleccions i eleccions

Gràcies a Internet, vaig poder saber de primera mà i ben de pressa els resultats de les eleccions a l'altra punta del món. Esperava, francament, que aquí com a mínim hi paressin una mica d'atenció. Però hi van passar més que de puntetes per dos motius.
El primer és que a Amèrica també hi ha eleccions. Al novembre. Però de moment es fan les primàries i cada dia, 24 hores al dia, ens bombardegen amb resultats, sondejos, idees, projeccions i similars. El candidat republicà ja és oficialment en John McCain, però els resultats són molt més ajustats entre la Hillary Clinton i en Barak Obama.
Ara, n'estic farta. Constantment les mateixes cares i els mateixos comentaris. Ara hi han afegit un altre personatge: Eliot Spitzer, governador de Nova York involucrat en una xarxa de prostitució que tot just ha dimitit. Ja fa uns dies que en parlaven, i és clar, la Hillary es presenta per l'estat de Nova York...
No us sabria explicar com funciona aquí el sistema electoral: el trobo extremadament complicat, injust i antidemocràtic. I amb massa propaganda. Des d'aquí ho demano a qui sigui: les eleccions són al novembre, ja en parlen des de l'estiu passat, deixeu-nos respirar!!!