dijous, 1 de gener de 2009

Si heu de viatjar als Estats Units

Abans que res, bon any nou a tots!!! Encara que sóc ben lluny, hi ha coses que no canvien: després de les campanades, vam menjar coca :)

El que sí que canvia és la burocràcia, i no precisament per facilitar-nos la vida. Si heu viatjat als Estats Units, ja sabeu que els tràmits són més aviat farragosos. En arribar a l'aeroport et fan un munt de preguntes, quan ets a l'avió et toca omplir un formulari responent preguntes del tipus "Ha format mai part del grup nacionalsocialista?", i quan arribes als Estats Units toca fer cua perquè et prenguin les empremtes dactil·lars, et facin una foto digital, comprovin el que has escrit i decideixin si et deixen entrar al país o no. I això sense haver de declarar res a aduanes.

Doncs bé, per demostrar que l'empresa dels Estats Units és fer un món més lliure i demostrar que són la primera potència democràtica (això diuen), han canviat un petit tràmit. Ara, totes les persones nacionals de països que no necessitaven visat per entrar als Estats Units, han de seguir un tràmit més abans de viatjar.

S'ha de demanar una autorització per poder embarcar a l'avió o al vaixell. Després toca fer igual tots els tràmits que us he exposat, però aquest és nou i s'ha de fer via internet (o bé ho podeu demanar al consolat o a l'ambaixada). Us recomano que si teniu intenció de venir cap aquí, demaneu primer l'autorització i després us encarregueu del bitllet.

És un tràmit ràpid, tot s'ha de dir. Automàticament es rep la confirmació (o la denegació, suposo), i et donen un numeret que suposo que val més guardar. L'autorització és vàlida per un període de dos anys.

Per si pot interessar a algú, penjo el link perquè pugueu omplir el formulari:

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?_flowExecutionKey=_cCE8A1719-375D-A6FD-5C65-071D6008E984_k8E2B9E32-5F84-83A1-EF32-DC6AAD2864E6Si voleu més informació en general, la web de l'ambaixada dels Estats Units a Madrid és:

http://madrid.usembassy.gov/index.html


Ais... Amb el John ens hem dedicat a comparar els tràmits que toca fer quan un ciutadà dels Estats Units viatja a Europa, i francament, ni punt de comparació. No sé si pensar que som innocents, que tenim bona fe, o que a aquesta banda de l'oceà són més aviat exagerats (molt). Espero comentaris sobre la burrocràcia mundial :)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Laura, com vas dir en un dels posts, internet és un gran invent. Googlejant avui buscant persones de qui he perdut "el fil" (si és que mai l'he tingut) de les seves vides t'he buscat a tu i t'he trobat. Una grata sorpresa. T'aniré seguint, perquè avui m'he posat al dia des del primer post del blog.
Molts petons des de Manresa.
Eva Estepa (eva.estepa@excite.com)